menu

Recenze: Šampon a deodorant od Naturalis

Už bylo vážně na čase. Vyzkoušet něco od Naturalis jsem se chystala od jara, kdy se značka objevila v našem sortimentu. To jsem si jen zběžně přivoněla, ale hned jsem věděla, že tohle vypadá slibně. Volba nakonec padla na šampon a deodorant, tedy takovou tu klasiku, která je přes léto potřeba denně.

První dojem se dá shrnout slovy zelená, bílá a parádní vůně. První dvě se samozřejmě týkají balení, které je spíše decentní, možná až nenápadně tuctové. Což ovšem u šamponu ani deodorantu není nějak velká vada na kráse. To další, parádní vůně, už mluví samo za sebe. Vůně je sice pojem hodně subjektivní, troufnu si ale říct, že jen málokdo by v tomto případě s mým dojmem nesouhlasil.

Deodorant je všední potřeba, o které není nutné dlouze básnit. Ten od Naturalis voní dost intenzivně, svěže a zároveň mírně sladce. Přesto bych se ho nebála doporučit i pánům, a to klidně i drsným dřevorubcům. I těm skutečným, nejen těm co si na ně hrají košilí a plnovousem (mrk mrk). Dodám už jen, že deodorant je bez alkoholu a hliníkových solí.

Dál už dřevorubci číst nemusí, pokud tedy v předstihu nevybírají dárek na Vánoce své partnerce. Šampon Naturalis mě překvapil tím, jak hodně pění. Vlasy se dají pohodlně umýt i celkem malým množstvím, takže spotřeba šamponu byla nižší než obvykle. To je u ne zcela laciného přírodního produktu příjemné zjištění.

I další zkušenosti byly jen potešující. Šampon má sílu, bez problému zvládal i vlasy mastné a zaprášené po extrémně horkých dnech. Po umytí byly jemné a lesklé, přesně takové jaké by být měly. Všimla jsem si také, že se mnohem míň lámou. Je ale třeba říct, že vlasům nějakou chvíli trvalo, než si na nový šampon "zvykly". Jeho vliv se naplno projevil až po 2-3 týdnech používání.

Asi už cekáte, že napíšu, jak krásně voní. Tak tedy ano, šampon opravdu voní, ta hromada aloe vera, kterou se výrobce chlubí, je znát. Za mě, moje vlasy i spolucestující v nabité MHD proto velká spokojenost.

Kategorie:
close

Oblíbené produkty