menu

Ta nejlepší tradice

Od nejstarších dob našim předkům nezbývalo než se uchylovat k zelené přírodní lékárně. Pro léčebné i kosmetické účely se naučili používat všechny části rostlin - květy, stonky, listy i kořínky. Postupem času vznikla tradice bylinkářů a lidových léčitelů, kteří aplikovali různé přírodní kosmetické receptury pro péči o obličej, tělo a mysl. Ty byly jakýmsi předchůdcem přírodní kosmetiky. Kosmetiky, která se vyznačuje vysokou kvalitou, má přirozený základ rostlinného původu a vysoký obsah cenných bylinných extraktů, jejichž účinnost je zvýšena dalšími přírodními přísadami.

V posledních letech se zájem o přírodní a bio kosmetiku, drogerii a potraviny výrazně zvyšuje. Je to velký obrat oproti minulému století, kdy v důsledku rychlého vývoje chemického průmyslu byly přírodní produkty zapomenuty. Rozvíjející se chemický průmysl s podporou všudypřítomné reklamy ovlivňoval myšlení spotřebitelů, kteří se často ani neptali, nakolik je nová syntetická kosmetika bezpečná a prospěšná jejich zdraví.

Přírodní kosmetika obsahuje naopak jen složky přírodního původu. Patří k nim rostlinné extrakty, esence, vitamíny, fytohormony, aromatické vonné látky a podobně. Všechny uvedené ingredience vykonávají určité funkce. Například extrakty stimulují a vyživují pokožku, konzervační látky chrání kosmetické přípravky před výskytem bakterií a plísní v nich, aromatické vonné látky dávají přípravkům příjemnou vůni a harmonii.

"Přírodní" produkty se mohou pěstovat a vyrábět dokonce i doma jen s pomocí energie slunce a síly přírody. Už našim prababičkám bylo známo, že pro přípravu masek, obkladů, krémů, pleťových vod a podobně se jako základ dají použít různě upravené - strouhané, odšťavněné nebo dokonce vařené – ovoce a zelenina, stejně jako nejrůznější bylinky ve formě tinktur. Hlavní výhodou takových přípravků je domácí původ a nepřítomnost konzervačních látek. Nevýhodou však je, že taková kosmetika má velmi krátkou trvanlivost a samozřejmě nedokáže naplno využít sílu přírody v rostlinách ukrytou.

Naopak moderní přírodní kosmetika ji umí rozvinout mnohem účiněji. Má ve svém složení kromě tradičních ingrediencí také další biologicky aktivní látky, především se však liší jejich promyšlenou kombinací zohledňující nejnovější vědecké poznatky. Složky jsou kombinovány tak, že účinek jedné z nich se doplňuje působením dalších v komplexních pokročilých recepturách. Rostlinné směsi jsou připravovány odborníky s jasným zacílením na problém, který mají řešit – např. k zlepšení růstu vlasů, snížení produkce kožního mazu apod.

Přírodní kosmetika se tak sice inspiruje u našich babiček, ale jejich odkaz dovádí na úroveň plně odpovídající 21. století.

Top přírodní kosmetika

Pro Váš přirozený půvab

Neustále vybíráme ty nejkvalitnější a nejzajímavější české i světové značky bio kosmetiky pro péči o pleť i vlasy a perfektní líčení. Sáhneme vždy jen po těch, co jsou opravdu přírodní, opravdu ekologické, opravdu účinné a opravdu netestované na zvířatech. Zkrátka těch, co si na nic nehrají. Zkuste kteroukoliv z nich a přesvědčte se na vlastní kůži.

close

Oblíbené produkty