menu

Zimní přezutí pro pokožku

Teploty venku klesají, na horách začal padat sníh, na silnicích hrozí náledí a všichni tak ze skříní vyndávají zimní bundy, hledají lyžařskou výbavu a přezouvají auta na zimní pneumatiky. Jak už určitě tušíte, nás bude zajímat zimní příprava naší pleti. Jaká jsou základní pravidla, kterých bychom se měli držet, aby zima nenapáchala na naší pokožce velkou škodu?

Správně odličujte

Chladný vzduch venku a naopak zapnuté topení uvnitř společně odvádějí vlhkost z pokožky a pleť vysušují. Raději se proto vyhněte užívání pleťových vlhčených ubrousků, které kůži ještě více vysušují a zbavují přirozených olejů. Raději sáhněte po hydratačním odličovacím mléku či oleji. Odličování pak můžete spojit třeba i s příjemnou masáží obličeje a pleti tak prospět vlastně dvojnásob.

Doplňte živiny

Řeč není o jídelníčku, ale o použití kosmetických přípravků, které vrátí živiny vaší pleti. Vlivem chladného počasí, střídání venkovních a vnitřních teplot je pleť namáhána a ztrácí potřebné látky. Nejvhodnější chvíle, kdy je můžete pokožce navrátit, jsou ty chvíle, kdy odpočíváte vy sami, tedy v noci. V této době je pleť nejcitlivější k vstřebávání a tak nejlépe těsně před spaním ošetřete pokožku vyživujícím krémem nebo pleťovým olejem (mastného pocitu na tváři se bát nemusíte). Nejjednodušší variantou je použití čistého oleje ať už mandlového či kokosového – oba jsou velmi bohaté na vitamíny a minerály prospěšné pokožce.

Hydratujte

Dodávat tělu hydrataci je nezbytné zevnitř i zvenku. Dobře hydratovaná pleť totiž udržuje vyšší množství cenných lipidů, které skvěle fungují jako bariéra před nežádoucími vlivy z prostředí. Při výběru hydratačního krému se pak zaměřte na obsah vitamínu E, který je bohatý na antioxidanty. Důležitou složkou je i kyselina hyaluronová, která je známá svou schopností vázat na svých molekulách velké množství vody a pleť tak udržovat hydratovanou.

Odstraňujte staré vrstvy

Neméně důležitým krokem zimní péče o pleť je odstraňování odumřelých buněk. Místa, kde se na pokožce hromadí odumřelé buňky, představují riziko pro rozvoj kožních problémů a zatěžují metabolismus kůže. S exfoliací to ale nepřehánějte, v zimě stačí jedenkrát týdně použít raději jemný peeling, který pleť tolik nevysuší. A snad není ani třeba dodávat, že ihned poté by měla následovat aplikace výživného krému.

Pečujte o skrytá místa

V chladných měsících je třeba pečovat nejen o pokožku přímo vystavenou zimě, ale také o místa, která začínáme čím dál více schovávat pod svetry, bundy apod. Materiály obsažené v oblečení mohou pokožku dráždit a je tedy třeba ji řádně ošetřit. To se týká ve velké míře např. citlivé oblasti podpaží, kde je vhodné volit opět hydratační deodoranty a tělové krémy či mléka na citlivou pokožku.

Chraňte kůži před sluncem

I když mnozí s odcházejícím teplem ukládají opalovací prostředky do zadních poliček v koupelně, měli bychom mít na paměti, že i v zimě je jejich užívání nezbytné. I v zimním období je nutné pokožku chránit před UV zářením, nejlépe prostředky, které v sobě kombinují jak UV ochranu tak hydrataci.

A tak až se budete schovávat před zimou venku, nezapomeňte, že pokožce jako ochrana nestačí teplý svetr a čepice a věnujte své pleti i přes zimu dostatek péče, aby se na jaře mohla rozzářit a rozkvést.

Top přírodní kosmetika

Pro Váš přirozený půvab

Neustále vybíráme ty nejkvalitnější a nejzajímavější české i světové značky bio kosmetiky pro péči o pleť i vlasy a perfektní líčení. Sáhneme vždy jen po těch, co jsou opravdu přírodní, opravdu ekologické, opravdu účinné a opravdu netestované na zvířatech. Zkrátka těch, co si na nic nehrají. Zkuste kteroukoliv z nich a přesvědčte se na vlastní kůži.

close

Oblíbené produkty